Ceai Momordica (Castravete-amar)

2014-06-23
  • Pret : 10 Ron
  • Cantitate : cutie, 50g

Compozitie

fructe de Castravete amar (Momordica charantia)

Proprietati

hipoglicemiant, hipolipemiant

Mod de utilizare

Intern – sub formă de decoct din 3-4 rondele de fructe. Fructele uscate se introduc când apa atinge temperatura de fierbere, se lasă să dea în 5-6 clocote, apoi se infuzează 10-15 minute. Preparatul astfel obținut se filtrează și se bea neîndulcit sau îndulcit cu un îndulcitor natural din Stevia rebaudiana. Sunt recomandate 3 ceaiuri pe zi, în cure de 6 săptămâni.

Recomandari

Castravetele amar este o plantă valoroasă atât din punct de vedere alimentar cât și fitoterapeutic. Proprietățile hipolipemiante și în special cele hipoglicemiante au fost subiectul a numeroase cercetări științifice. Pe scurt, una din proprietățile fitoterapeutice ale acestei plante este reducerea cantității de glucoză din sânge prin inhibarea gluconeogenezei, datorată conținutului de insulină vegetală. De asemenea, a fost observată și o creștere a ratei de utilizare a glucozei la nivelul hepatocitelor. În plus, complexul de substanțe active din această plantă contribuie și la refacerea funcției pancreatice. Nu în ultimul rând, efectul de reducere al grăsimilor din sânge este obținut prin reglarea metabolismului lipidic și menținerea unui echilibru normal între cele două fracțiuni de colesterol HDL și LDL.

Produse similare:
  • Lastari de praz

    Lastari de praz

  • podbal-tussilago-farfara-ceai-4944

    Ceai Podbal (Tussilago farfara)

  • lumanarica-verbascum-phlomoides-ceai-5940

    Lumanarica-Verbascum phlomoides

  • cretusca-filipendula-ulmaria-ceai-5443

    Cretusca-Filipendula ulmaria

  • ceai-trifoi-rosu-6989

    Ceai Trifoi Rosu