Faina pentru paine fara gluten

2014-06-24
  • Pret : 20 Ron
  • Cantitate : 500g

Faina fara gluten pentru prepararea painii atat prin metoda clasica, dar si cu aparat de paine.

Ingrediente: 

amidon de grâu fara gluten, amidon de porumb, faina de porumb, dextroză,

agent de îngroșare: gumă de guar și E464,

fibre,

agent de afânare: bicarbonat de sodiu,

regulator de aciditate: E 575

 

Valoarea nutritivă la 100 g de produs:

Energie: 1448 kJ / 346 kcal

Proteine: 0,5 g

Glucide: 85,8 g

Grăsime: 0,1 g

 

Greutate neta: 500g

 

 

Reteta pentru paine fara gluten
Metoda traditionala:

Ingrediente

500 g faina fara gluten pentru paine
440 ml apa calduta (cca 30 grade C )
2 linguri de ulei
20 g zahar
7g drojdie ( Dr Oetker) sau 20-30g de drojdie proaspata
5g sare

 

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele  cu un mixer cca 5 min.
Aluatul se pune intr-o tava unsa se acopera cu un prosop
si se lasa la dospit intr-o camera calduroasa (temp cca 25 grade).
Volumul aluatului trebuie sa fie dublu. Stropiti  cu putina apa inainte de a
pune aluatul intr-o tava preincalzita.
Coaceti in jur de 40-45 min in cuptorul incins la 220 de grade.
Scoateti painea din tava imediat dupa ce s-a copt
Daca folositi aparatul de facut paine

 

Ingrediente:

500g faina fara gluten pentru paine
380-400ml apa calduta (cca 30 grade C)
40g ulei
20g zahar
7g drojdie instant(Dr. Oetker) sau 20g de drojdie proaspata
5 g sare

 

Mod de preparare

 

Adaugati toate ingredientele in aparat si porniti programul fara gluten.
Dupa 2 ore painea este gata.
Durata de copt este in functie de aparat

Categorie:
Produse similare:
  • Praf de copt fara gluten

    Praf de copt fara gluten

  • Faina PKU pentru paine fara gluten x 500g - Balviten

    Faina PKU pentru paine fara gluten

  • Faina pentru gatit fara gluten

    Cook – Faina pentru gatit fara gluten