Faina PKU pentru paine fara gluten

2014-06-24
  • Pret : 20 Ron
  • Cantitate : 500g

Ingrediente:

fara gluten amidon de grâu, glucoză, amidon de porumb,

agent de îngroşare:gumă de guar, E 464, fibre,

agent de afânare: bicarbonat de sodiu,

regulator de aciditate: E 575

 

Valoarea nutritivă la 100 g de produs:

Valoarea energetică din 1438 kcal kJ/343

Proteine 0,2 g

Fenilalanină 3,45 mg

Carbohidrati 85.6 g

Grăsimi: 0 gr.

Rețetă pentru paine fara gluten PKU

Metoda tradițională :

Ingrediente :

500g Faina PKU pentru paine

440 ml de apă caldă ( cca. 30 ˚ C )

2 lingurite de ulei

20g zahar,

7g drojdie instant( Dr Oetker ) sau 20-30 g drojdie proaspata,

sare 5g .

Se amestecă toate ingredientele (cu mixerul, pentru aproximativ 5 minute ) .

Se pune aluatul într-o tavă de copt unsă, se acoperă cu o prosop uscat și se lasă la dospit

( temp. aproximativ 25˚C ) pentru aproximativ 45 de minute. Inainte de se a pune în cuptorul preîncălzit, aluatul se stropeste cu putina apa. Coaceți timp de 40-45 de minute la 220˚ C.

Folosind aparatul de facut paine :

Ingrediente :

500 g Faina PKU pentru paine

380-400 ml de apa calda ( aproximativ 30 ˚ C ) ,

40 g de ulei , 20 g zahar

7 g drojdie instant ( Dr Oetker ) sau 20 g drojdie proaspătă ,

5 g sare .

Se adauga toate ingredientele în aparatul de facut pâine și porniți programul fără gluten .
După aproximativ 2 ore painea este gata .

Categorie:
Produse similare:
  • Praf de copt fara gluten

    Praf de copt fara gluten

  • Faina pentru paine

    Faina pentru paine fara gluten

  • Faina pentru gatit fara gluten

    Cook – Faina pentru gatit fara gluten