Ulei EXTRAVIRGIN din germeni de PORUMB

2014-06-22
  • Cantitate : 500ml

Germenii de porumb provin din porumbul cara se cultiva in toate tarile cu clima temperata. Dupa degerminarea porumbului, germenii se supun presarii pentru obtinerea uleiului de culoare galbena sau roscata.

Germenele de porumb are in compozitia sa tot ce este mai valoros in boaba de porumb, ca nutrienti esentiali, concentrand toata cantitatea de lipide. De fapt aceasta este nucleul unei noi celule de porumb. Uleiul se obtine prin presare la rece, in majoritate chiar din prima presare, pentru extragerea completa existand si o a doua treapta de presare.

Comparativ cu celelalte uleiuri, inclusiv cu cel de masline, uleiul din germeni de porumb este considerat cel mai dietetic ulei, in primul rand datorita compozitiei in acizi grasi si inspecial a raportului acizilor oleic – linoleic-linolenic :

- oleic 30%

- linoleic 55%

- linolenic 2%

Acest raport nu exista in nici un alt ulei. Uleiul din germeni de porumb contine de asemenea peste 10% acid palmitic, ceea ce il sustine ca un dermogenerator foarte bun pentru produsele cosmetice.

Uleiul contine vitaminele liposolubile A, E, D, precum si anumite minerale ( oligoelemente ) esentiale pentru activarea enzimelor, in special a lipazei ( Ca, Zn, Se, Fe, Cu ) si care joaca un rol important in degradarea grasimilor, evitand depozitarea sub forma de colesterol sau tesut gras excedentar.

Compozitia uleiului de porumb il recomanda pentru o dieta sanatoasa, bine echilibrata in acizi grasi, necesari metabolismului celular normal, datorita grasimilor polinesaturate.

Asociatia Americana a Chimistilor Uleiului ( AOCS ) si Universitatea din Milano situeaza uleiul din germeni de porumb in fruntea celorlalte uleiuri, considerandu-l anticancerigen si recomandandu-l pentru calitatile lui medicale in combaterea aterosclerozei, hipercolesterolemiei, obezitatii, constipatiei. Indicat in diete; diabet; excelent intaritor al sistemului imunitar, migrene, vindeca blefarita, in boli tiroidiene.

Aspectul limpede auriu, gustul placut, usor dulceag specific de porumb il recomanda ca un excelent ulei de salata, maioneza, prajituri, patiserie, un adevarat inlocuitor romanesc al uleiului de masline, pentru copii si tineret un energizant complet, iar pentru adulti si batrani un adevarat aliment-medicament.

Spalatul parului de 1-2 ori/ luna cu ulei din germeni de porumb face ca acesta sa-si intareasca radacina, sa devina moale, matasos, stralucitor.

Se recomanda pastrarea in loc racoros ferit de razele solare.

Produse similare:
  • no photo

    Ulei extravirgin din samburi de CAISA

  • no photo

    Ulei extravirgin din CHIMEN NEGRU

  • soia

    Ulei extravirgin din boabe de soia

  • ricin

    Ulei extravirgin din seminte de ricin

  • no photo

    Ulei extravirgin din seminte de catina